Golia Vinklubb

... serverer foredrag, vin og mat - velkommen!

Blir alt bedre med bacon?

Tekst: Mina Aasterud/Foto: Truls Aasterud


Golia vinklubb åpnet nyåret sterkt med besøk av Christopher Sjuve, forfatter av boka ‘Alt blir bedre med bacon’. Christopher er for øvrig nyansatt matredaktør i Aller Media, som blant annet gir ut Dagbladet. Han bød på en liten demonstrasjon av mat med bacon og alkoholholdig drikke i kombinasjon. Dette var en smaking litt utenom det vanlige. Vi smakte både øl og cider – i tillegg til vin selvsagt. Med hver ‘flight’ med drikke fikk vi servert en liten bacon-appetittvekker.

Dagens foreleser var en skøyer, som ledet oss gjennom smakingen med humor og litt høytlesning fra boka si. Medlemmene fikk høre alt som var verdt å vite om bacon, og mere til. Historien, utviklingen, oppskrifter og fun facts ble delt med forsamlingen, sammen med anekdoter fra egen fortid.


Christopher hadde valgt ut mye godt å smake, blant annet en surøl, Duchesse de Bourgogne, som overrasket nesten alle tilstede. Ansatte på vårt «nærpol», Tveita, kunne noen dager senere opplyse om at medlemmer av Golia vinklubb hadde etterspurt nettopp denne surølen. Ellers fikk vi smake et bredt spenn med viner, deriblant en Brachetto (humoristisk anbefalt til frokost) og en Riesling Spätlese signert Prüm, en vin som undertegnede noterte ned som «nam».

Denne koselige kvelden ble rundet av med Dolly Dimples-pizza, akkompagnert av en enkel, behagelig italiener, Terramia Rosso – en typisk pizzavin.

Konklusjonen må nok bli: Ja, alt blir bedre med bacon – også Golia vinklubb!